maandag 25 maart 2013

Interview met Sofie Van Waes, WAK-coördinator Assenede

Reporter Bert Vannoten
zaterdag 23 maart 2013
Het interview vindt plaats op een schitterende locatie tussen de nostalgische houten rekken van het vroegere pandjes huis van de 16de eeuw in de Abrahamstraat te Gent. Later tot 2005 kon je hier terecht voor het geheugen van Gent, het stadsarchief.


Sofie Van Waes WAK coördinator Assenede
Terwijl op deze beginnende lentedag de wind giert en buiten de sneeuwvlokken dwarrelen, wordt door de WAKcoördinator van Assenede, Sofie Van Waes  de plannen uiteengezet voor de WAK week. Hopelijk geeft het thema Natuurtalent de weermakers het nodige duwtje voor wat gunstiger weer, een must voor de talrijke schitterende activiteiten.
Weer of geen weer Assenede zal er klaar voor zijn.Sofie werkt op de cultuurdienst van de gemeente en rolde zo in deze job van coördinator. Reeds enkele jaren vormt ze een hecht groepje met andere medewerkers om de week op punt te stellen. Een brainstorm met kunstenaars, verenigingen… zelfs natuurvoedingswinkels resulteerde in verschillende workshops, workshops waarop geen leeftijd staat. Een greep uit het aanbod: 'watermolens maken', 'doordruktechnieken', 'het maken van natuurlijke verzorgingsproducten' enzovoort....
De doelgroep is van 0 tot 99 jaar!

De WAK editie van 2013 wordt vooral een groene editie. Met een groene campagne wil ook de gemeente Assenede de ecologische voetafdruk beperken. Zo neemt ze haar toevlucht tot de sociale media zoals de facebook pagina van het gemeenschapscentrum de Bijenkorf  en de agenda’s op sites van scholen, verschillende bewegingen, verenigingen en de gemeente.
E-mail blijkt ook hier een handig communicatiemiddel. Affiches en flyers blijven binnen de perken.

Eén activiteit draagt zeker Sofie’s voorkeur weg: 'Creativiteit in het park'.
Verschillende jeugdbewegingen uit groot Assenede gaan op zondagnamiddag 28 april samen aan de slag met natuurlijke materialen zoals wilgentenen. De bedoeling is het park aan het gemeentehuis van Assenede op te fleuren met vindingrijke kunstwerken.

Het grote aanbod van workshops bewijst dat Assenede bruist van enthousiasme en van…(natuur)talent.

Kathleen Ramboer
tekst en foto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten