dinsdag 30 april 2013


Deerlijkse kunstenaars trots op Kunstmuur

Met een permanente mini-tentoonstelling in d’Iefte en de bib werkt een groep enthousiaste kunstenaars zich in de kijker. Onder de noemer ‘Kunstmuur’ wil lokaal beeldend talent toevallige passanten en geïnteresseerden maandelijks met nieuw werk verrassen.

Vanaf mei krijgen het gemeenschapscentrum en de bibliotheek een artistieke toets. Elke maand palmt een schilder, fotograaf, tekenaar, etser, ... de inkomhal van d’Iefte in. Op regelmatige tijdstippen zal bovendien keramiek te bewonderen zijn in de bibliotheek. Hierdoor krijgen individuele kunstenaars meer presentatiekansen 
krijgen. Alle werk is welkom ook dat van verborgen en jong talent. 

In mei, naar aanleiding van de Week van de Amateurkunsten, krijgen toeschouwers de eerste werken te zien. Autodidact en artistiek manusje-van-alles José Vandenbroucke mag de spits afbijten en zal het brede publiek kennis laten maken met drie van z’n collages.

Sinds 1979 is José actief met tekst, performance, fotografie, video, geluidswerk, grafiek en installaties. Eerst met focus op acties en performance en vanaf 1981 ook als medewerker binnen het Mail-Art-Network. Het laatste decennium is José Vandenbroucke vooral lokaal actief, vaak als partner in een samenwerkingsverband.Na een maand worden de kunstwerken van de muur gehaald om plaats te maken voor nieuwe. In chronologische volgorde zal volgende maanden werk te bewonderen zijn van Marleen Labeeuw, Dominique Demeulemeester, Rita Bossuyt, Fotodiaclub Deerlijk, André Dewaele, Trees Dheedene en Hilde Michels.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten