vrijdag 26 april 2013

Openingsfeest Week van de Amateurkunsten Antwerpen

 

Omdat aprilse grillen de officiële start van de Week van de Amateurkunsten kleuren, dacht men er in Antwerpen al een dagje vroeger mee te beginnen.

Donderdagavond 25 april gaf Wim Vervoort van Fameus het startschot voor de meer dan 100 activiteiten die in het Antwerpse uit de grond schieten tijdens de Week van de Amateurkunsten. Op wat ongetwijfeld de mooiste dag van het jaar tot nog toe zal zijn geweest, konden vele liefhebbers van kunsten in korte mauwen het sprookjesbos intrekken.

Voor deze opener luisterden Fameus en Cultuurantenne Deurne het hele Ertbruggebos op met tal van acts, theaterflarden, interactieve artistieke ingrepen en veel meer. Meter (Thuis-actrice) Annick Segal en peter (schrijver/acteur) Marc Tijsmans spraken het volk toe vanuit hun amateurkunstenhart. Wie kon raden hoeveel procent van de Vlaamse WAK-activiteiten in het Antwerpse doorgaan mocht deze bekende Antwerpenaren een avondje mee naar huis nemen voor een acteercursus respectievelijk voorleesfestijn.

Een sterk en familiaal treffen knal in de natuur, zoals het de Natuurtalent-editie van deze Week van de Amateurkunsten flatteert. Antwerpen soigneert zijn amateurkunstenaars nog 10 dagen lang.

Meer info
Check http://www.fameus.be/festival voor alle activiteiten.
Fameus maakte een paar toffe natuurtalent filmpjes.
Antwerpen sluit haar Liefhebber Kunstenfestival af met een aantal circuits Talent in de Tuin ; je kan er in de tuin bij mensen thuis concertjes, expo's of performances meepikken. Over ecologische kunstbeleving gesproken!Geen opmerkingen:

Een reactie posten