maandag 29 april 2013

Puur Vuur bij Kunst(h)art
Zaterdag 27 april was ik te gast op de opendeur WAKdag van Kunst(h)art in de Wolterslaan te Gent.
ik werd er te woord gestaan door de gepassioneerde voorzitter Lionel Vanoverbeke. Zijn vurig pleidooi voor kunsthart deed hun WAK thema Puur Vuur alle eer aan.

Wat is Kunsthart?
Kunsthart is een creatieve ontmoetingsplaats voor iedereen die van kunst houdt. De artistieke vereniging engageert zich ook sociaal en biedt een luisterend oor. Menselijk contact staat voorop daarom betrekt  kunsthart de ganse buurt, de Wolterslaan, bij zijn activiteiten. Activiteiten die heel talrijk zijn zoals workshops keramiek, schilderen, beeldhouwen, grafiek, photoshop, mixed media, model….noem maar op. Daarnaast is er ook een drukke atelierwerking: keramiek, grafiek, schilderen en tekenen.  
het keramiekatelier

het tekenatelierLegendarisch zijn de brunch/filmvoorstellingen waar de ganse buurt op af komt.
Stad Gent stelt de vzw de gebouwen ter beschikking, Kunst(h)art doet de rest met tal van vrijwilligers, vrijwilligers die volgens een Gentse schepen het zout en de peper zijn voor de stad. Hieruit blijkt een welgemeende appreciatie.
De bijna 10jarige vereniging groeit met zijn ongeveer 160 leden stilletjes aan uit zijn voegen en is aan het onderhandelen met de stad voor meer ruimte.
Recyclage, economisch, ecologisch zijn drie begrippen die Kunst(h)art niet vreemd zijn.
Het grafiek atelier werkt milieuvriendelijk met non-toxische middelen, het schildersatelier schildert op paneel en niet op canvas, papier wordt in het groot aangekocht enz….

De Rakustook in openlucht
De publiekstrekker van de opendeur dag was de Raku stook in openlucht.


Raku is een eeuwenoude Japanse techniek waarbij het glazuur van een werkstuk sterk craqueleert . De keramiek wordt op hoge temperatuur gebakken (circa 1000 graden) en vervolgens afgekoeld.


de Raku stook in beeld

Volgens de voorzitter Lionel Vanoverbeke is er soms een dun lijntje tussen amateurkunst en echte kunstenaars. Dit Rakuspektakel was het levende bewijs hiervan.

Dit bezoek aan Kunst(h)art gaf mij een goed gevoel. Kunst(h)art is een vereniging met een ziel waar pit in zit en waar de H even belangrijk is als de K.

contactgegevens

1 opmerking:

 1. hey,

  HipHop kunstenaar ProvySuflayy vrijgegeven 'A Star Brite Burnin' de eerste single van zijn nieuwe album!

  Bekijk de videoclip nu op youtube!
  http://www.youtube.com/watch?v=X06H7IVEbAY

  Ga koop nu op iTunes en andere online retailers voor slechts $ 0,99 cent!
  iTunes link: http://bit.ly/1ex3cbq

  BeantwoordenVerwijderen