maandag 29 april 2013

W-onderbroek, W-onder-goed in Destelbergen


De tekst voor de WAK gepubliceerd op de site van de gemeente Destelbergen deed me het beste vermoeden.

“Op 28 april wordt het beeld Vanity Table (project van provincie Oost-Vlaanderen en radio 2) onthuld in het Reinaertpark en dat grijpen we aan om samen met de lokale kunstenaars, verenigingen,... het park om te vormen tot een klein Middelheim. Doorheen het park ontdek je de hele dag installaties en beelden die perfect in dit decor passen of speciaal voor een specifieke locatie in het park gemaakt zijn……..”
 
De cultuurdienst en cultuurraad van Destelbergen deden een oproep aan alle plaatselijke kunstenaars om deel te nemen aan het WAK en aan het klein Middelheim in het Reinaertpark.

Groot was mijn ontgoocheling toen ik zondagnamiddag slechts werk van twee deelnemers, kunstkring Heusdine en Ronny Lippens, secretaris Heusdine, opmerkte.
Moeten de amateurkunstenaars van Destelbergen WAKker geschud worden of was er een gebrek aan communicatie? Het werk van de 2 deelnemers kon me gelukkig verzoenen met het klein aantal deelnemers.
 
enkele leden van Heusdine bij hun installatie

Leden van de kunstkring Heusdine houden ervan de vuile was buiten de hangen en werkten collectief aan de ludieke installatie W-ONDERBROEK. Creatieve onderbroeken wapperden lustig en zwierig aan de wasdraad in het voorjaarszonnetje in het Reinaertpark. En het publiek? dat glimlachte om zo veel “zot” en surreëel  w-ondergoed.  René Magritte was niet ver weg.
Enkele voorbeeldenHet neoclassicistische Gemeentehuis "Kasteel Van Acker", gebouwd in 1913, werd origineel in beeld gebracht door fotograaf Ronny Lippens . De foto paste perfect in het decor van het bij het Gemeentehuis horende Reinaertpark. De foto stond jammer genoeg mooi te wezen tussen de vele terrastafeltjes en stoelen.

werk van Ronny Lippens

Wat meer over de Kunstkring Heusdine
De kunstkring Heusdine bestaat reeds 41 jaar en biedt goed uitgeruste ateliers waar je in een ongedwongen sfeer kunst kan beoefenen. De Kunstkring telt drie ateliers
het teken- en schilder atelier in Heusden
het keramiekatelier in Destelbergen
het beeldend atelier in Destelbergen
Iedereen (volwassenen) is er welkom.

Meer info 
Kunstkring Heusdine
Kerkham 3G - 9070 Destelbergen
0497 46 26 41

De kunstenaars van kunstkring Heusdine zorgden in Destelbergen voor een vrolijke noot in de Week van de amateurkunsten. Kunst hoeft niet altijd zo serieus genomen te worden, een knipoogje mag ook.

Tekst en beeld Kathleen Ramboer

1 opmerking:

 1. hey,

  HipHop kunstenaar ProvySuflayy vrijgegeven 'A Star Brite Burnin' de eerste single van zijn nieuwe album!

  Bekijk de videoclip nu op youtube!
  http://www.youtube.com/watch?v=X06H7IVEbAY

  Ga koop nu op iTunes en andere online retailers voor slechts $ 0,99 cent!
  iTunes link: http://bit.ly/1ex3cbq

  BeantwoordenVerwijderen