dinsdag 30 april 2013

Zeven engelen op zoek naar zichzelf

Jonge vrouwen hebben het niet altijd even gemakkelijk, dat staat vast. Ze hebben ook hun mindere dagen. De cursisten van het eerste en derde jaar toneel volwassenen van de Hagelandse Academie voor Muziek en Woord kropen in de huid van zeven dames. Zeven vriendinnen gaan elke zaterdag samen op stap. Ze willen een vent en liefst nog een goeie.
Het publiek maakt kennis met Jaune, Verte, Mauve, Bleu, Acajou, Rose en Orange. Slechts één heeft er een man aan de haak geslagen: de ietwat naïeve Verte (Ann Carlens). Stuk voor stuk kijken de anderen op haar neer. En toch is dat het doel dat ze voor zichzelf hebben gesteld: een man vinden. Het is meteen ook de reden waarom ze elke zaterdag de bloemetjes gaan buitenzetten.

Ook Engelen hebben mindere dagen is een stuk over de zoektocht naar jezelf, naar liefde, naar je eigen vrouwelijkheid... en daar stopt het niet. In het stuk zie je hoe hard de relatie tussen vrouwen onderling kan zijn: nijd, jaloezie, afgunst, dikdoenerij... ze passeren allemaal de revue. 

Ze faken. En ze beseffen het nog ook! Ze kijken naar zichzelf, naar wie ze zijn, naar wie ze zouden willen zijn. Ze gaan ook geen enkel thema uit de weg. Op een gegeven moment komt Jaune (An Claes), de dame met de grootste mond, uit de kast.


Jaune, Verte, Rose, Orange, Mauve, Acajou en ... Bleu
Voor 'Ook Engelen hebben mindere dagen' bewerkte Magda Van der Aa het toneelstuk 'Engelen' van K. Damen. Zij was alvast tevreden over haar leerlingen. De belichting en de rook op het podium zorgden voor de juiste sfeer, dansintermezzo' s met luide muziek deden de rest.  Hier en daar een vrolijke noot en een knipoog naar de plaatselijke dancing... de lovende kritieken na de voorstelling spraken voor zich.


'Ook Engelen hebben mindere dagen' - 30 april 2013 in CC Den Egger, Scherpenheuvel

Toneelstuk naar 'Engelen' van K. Damen
Regie en bewerking: Magda Van der Aa
Acteurs: 
An Claes (Jaune)
Ann Carlens (Verte)
Ann Genoe (Mauve)
Rosa Maria Mammolito (Bleu)
Veerle Vekeman (Acajou)
Hilde Vermeulen (Rose)
Kristel Vranken (Orange)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten