maandag 6 mei 2013

Muziek en zang in de Diestse bibliotheek

De cultuurraad en de dienst cultuurbeleid van de stad Diest selecteren elk jaar één kunstdiscipline voor de Week van de Amateurkunsten. Dit jaar viel de keuze op zang. Op zondag 5 mei werd dan ook de 'Dag van de koren' georganiseerd in de Oranjestad.

Tijdens de WAK kon de Diestse bibliotheekbezoeker ook genieten van enkele prachtige werken die tentoongesteld werden. Vooral de hoge kwaliteit van de tentoongestelde werken viel op.
 Niet enkel muziek en zang stonden centraal op deze expositie, maar ook de natuur zelf. Getuige hiervan de werken van onder andere Fheline Koninckx,, Hilde De Vos, Willy Kenis en Rita Vanwinckel.De meerderheid van de werken echter had te maken met muziek en zang. Christiane De Keyser maakte een schilderij dat iedereen in één oogopslag herkent: Toots Tielemans. Jacques Vandalen viel dan weer op door zijn 'Afro negro' en het prachtige werk van Jacques Brel, met ingewerkte tekst.


Nicole Adams presenteerde een trompetspeler en een vioolspeler, terwijl Yvette Van Wassenhoven een werk tentoonstelde van een zangkoor en een saxofoonspeler. Aandacht was er ook voor beelhouwkunst. De kleibeelden van Mireille Van Der Meirsch namen een prominente plaats in op twee tafels. Het beeld 'Blue' van Jonas Wellens sprong er echt uit. Bij de schilderwerken viel één werk echt op door het 'anders' zijn dan de rest. Isabel Baele stelde 'Elixier' voor. 

Van de hand van Gusta Servereyns vonden we 'Zuiver water' en 'Icognito'.

Ondertussen werd de expo in de Diestse bibliotheek afgesloten. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten