maandag 6 mei 2013

WAK Boortmeerbeek


Cultuur verdient een belangrijke plaats in een samenleving. Boortmeerbeek besteedt hier dan ook met diverse initiatieven veel aandacht aan. Er is niet alleen het Cultuurcentrum in de prachtige voormalige pastorie van Hever. Er zijn ook de diverse culturele verenigingen en de reeks workshops “Kunstbelevenissen”, waar jong en oud diverse creatieve vaardigheden kunnen aanleren. De Week van de Amateurkunsten gaat hier dan ook nooit onopgemerkt voorbij.

Natuurtalentenmarkt

  
Heel wat inwoners en verenigingen speelden in op het centrale thema “Natuurtalent” van de editie 2013. Kunst in, met en door de natuur was de “groene” draad doorheen het goed gevuld programma dat door de cultuurdienst van de gemeente, met WAK-co√∂rdinator Sophie Moons, werd opgesteld. De centrale plaats was de Gemeentelijke Basisschool van Boortmeerbeek.
  
Het startschot werd gegeven op zaterdagavond 27 april, met “Natuurlijk... een openingsmoment”. 's Avonds bracht jong en bruisend natuurtalent “Cool at school” op de planken.

Op zondag 28 april werd een Natuurtalentenmarkt georganiseerd. Onder andere keramiek, beeldhouwwerk, schilderijen, fotografie, sierraden, glaswerk en andere ambachtelijke en creatieve creaties werden aan de bezoekers voorgesteld. Karin Derua, sinds kort schepen van cultuur, verklaarde cultuur in Boortmeerbeek verder te willen stimuleren via initiatieven die dicht bij de bevolking staan. In die geest past ook het “WAK-potje” dat elke bezoeker aangeboden kreeg: in een biologisch genereerbaar bloempotje werd het zaadje van een zonnebloem geplant. Het potje kan direct in de grond worden geplant, zonder schaderisico voor het milieu. Een eenvoudig, maar leuk initiatief!

Natuurtalentenmarkt
Voor elk een zonnebloem!


WAK Collection


Zondagnamiddag konden sportievelingen genieten van een wandeling langs groene wegen in combinatie met kunst, onder leiding van Eddy Van Bouwel. Nieke Baudet was een enthousiaste deelneemster. Met haar 80 lentes was zij met met haar schilderijen ook de oudste deelneemster aan de Natuurtalentenmarkt. Nieke begon zo’n 10 jaar geleden met schilderen en maakt deel uit van de “WAK-Collection”, een groepje enthousiaste schilders die gestart zijn naar aanleiding van een schilderworkshop tijdens een vorige WAK-editie! Zij schilderen maandelijks in het Cultuurcentrum onder leiding van Albert  Govaert.


Schilderijen van Nieke Baudet
Sprookjestuin (r.) van Frieda Feremans
 
Zondagavond brachten de allerjongste sterren de toneelvoorstelling “Chocoladesurprise” voor een ruim publiek op de planken. De WAK werd afgesloten op zondag 5 mei met een demonstratie steenkappen bij Armand Artoos in zijn werkplaats.


 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten