woensdag 3 april 2013

WAK-meterschap in enthousiaste handen


Annabelle Van Nieuwenhuyse is geen groentje. Haar opleiding fotografie vormde de basis voor haar professionele parcours. In het verleden zagen we haar als presentatrice op Ketnet (Studio Ket) en Canvas. Tegenwoordig horen we haar op FM World in haar radioprogramma waar ze met haar gasten mondiale thema's ten berde brengt. Fotografie blijft een constante in haar leven. Ze organiseert tweejaarlijks een tentoonstelling. De laatste was "Salut Congo". Naast het in beeld brengen van een thema is het voor Annabelle vooral belangrijk verhaal en mens achter het beeld in de kijker te stellen.


Een onweerstaanbaar aanzoek

Annabelle draagt amateurkunsten meer dan een warm hart toe. Een viertal jaar geleden ging ze dan ook heel graag in op het aanbod om het meterschap van de WAK op zich te nemen. Ondertussen is er een band gegroeid met de amateurkunsten en de mensen waarmee ze regelmatige contacten onderhoudt. Daarnaast ervaart Annabelle ook dat deze randactiviteit iets bijzonders aan haar professionele- en privé leven toevoegt: iets om naar uit te kijken en, vooral, iets waar je ten volle van kan genieten.


Rol van de WAK-meter

Annabelle kreeg de gelegenheid om deze rol naar goeddunken in te vullen. Ze begon immers aan een onbeschreven blad. Haar aanpak is divers. Ze volgt activiteiten en geeft feedback achter de schermen. Deel uitmaken van de jury, en dit voor diverse disciplines, hoort er ook bij en is razend interessant.De prijsuitreikingen zijn een ideale gelegenheid om het woord te nemen, een uitgelezen moment om de deelnemers een steuntje in de rug te geven. Verder draagt ze haar steentje bij in het promoten van de WAK. Iedere gelegenheid om de bazuin te gebruiken wordt aangegrepen!

Verwachtingen
 


Het thema van de WAK - editie 2013 - biedt volgens Annabelle vele mogelijkheden: "Qua vorm is de verbinding tussen natuur en kunst een actueel en bijzonder rijk thema. De natuur is immers een oeverloze inspiratiebron en biedt een oneindigheid aan materialen. Maar daar blijft het niet bij, ook het auditieve aspect, bijvoorbeeld, kan op bijzondere wijze aangewend worden. Een lied over de natuur is één zaak. Geluiden, en het aanwenden van materialen om klanken te produceren, is een ander punt dat zeker het exploreren waard is. Natuurtalent is een open gegeven, vrij in te vullen." Annabelle verwacht dan ook verrassende creaties en is benieuwd tot wat amateurkunstenaars dit jaar weer in staat zullen zijn.


Annabelle heeft een boodschap voor jou!

Een oproep aan iedereen: doe mee en geef het beste van jezelf, of komt kijken! het wordt een niet te missen, knettergekke WAK!