dinsdag 18 juni 2013

Winnaars Klassekunst gekend!


We gingen dit schooljaar op zoek naar creatieve, artistieke scholen, klassen, leerlingen en leerkrachten. Een 20-tal scholen reageerden op onze oproep en gingen in hun kunstproject aan de slag met amateurkunstenaars.... De jury kwam samen en selecteerde 5 projecten/gemeenten...
Wie valt in de prijzen?De Zandkorrel uit Hechtel-Eksel met 'het thema kunst in de kleuterklas'. De kleuters werkten na de paasvakantie rond kunst, schilderkunst en beeldhouwkunst. De kleuters maakten kennis met kunstenaars, bezochten de WAK-tentoonstelling, verkenden materialen en technieken, gingen zelf aan de slag en bouwden een heuse tentoonstelling. De Zandkorrel krijgt gedurende één week onze buttonmachine in bruikleen, met daarbij de benodigde onderdelen om 100 buttons te maken.


'Ecologische kunst' in Kalmthout.
De lokale basisscholen van Kalmthout namen onder begeleiding van ervaren kunstenaars deel aan workshops rond ecologische kunst. Na een boeiende inleiding over ecologisch verantwoord handelen staken de leerlingen de handen uit de mouwen en maakten ze met zelf verzameld materiaal en materiaal geleverd door de groendienst prachtige kunstwerken. Er werd allerlei artistieks gecreëerd: land Art, takkenkinderen, vogelhuizen, broednesten en zelfs een heus takkenmonster.
Kalmhout ontvangt een exemplaar van 'Groeten uit het ondergrondse'.

 


De gemeente Kapelle-op-den-Bos voor hun waaier aan artistieke projecten voor de verschillende scholen in de gemeente: collages maken met kleuters, schilderen met knikkers, stempeltechnieken, druktechnieken, kledij pimpen, fotografie, kantklossen, kleuren mengen, klei bewerken, mos grafitti, met structuurverf werken, een magneetbord maken, vilten, drama,... dit en nog veel meer kwam aan bod in verschillende projecten en activiteiten. Kapelle-op-den-Bos ontvangt de reeks 'Attakatamoeva'.

'Schrootkunst' in Kalmthout.
De leerlingen technisch en beroeps van de school Gitok maakten een kunstwerk met schrootmateriaal. Hun levensboom werd permanent opgesteld in de tuin van het rusthuis Sint-Vincentius. Kalmthout ontvangt de 'Selfmade-theatermap'.


De vogeltjesmarkt in De Witte Merel en De Waterval (Antwerpen). Twee scholen gingen een uitwisseling aan en creëerden twee werelden met vaste sfeerelementen, poëzie, beeldende kunst, drama en magie. Twee werelden, die samen één verhaal vertelden. Dit project wordt beloond met een Nooit-pakket.Proficiat allemaal!!!